The New York Times Feature of The Sanctuary House

 

Castanes Architects has been featured in The New York Times for the second time!! The article covers one of our more recent projects, The Sanctuary House. This contemporary hillside residence embraces the unique bay of the Puget Sound with dynamic views and "inner" courtyards. 

 

Our Smith Tower Apartment goes viral!

 

Our Smith Tower Apartment was recently featured on Evening Magazine. NBC picked up the video and is broadcasting it nationally. It now has more than 3,000,000 views and is being called "the coolest apartment you've ever seen!". We certainly think it is! Before Petra and her kids moved in, the space was nothing but unused storage. In 2000, we fully transformed the tower into a magical place to experience urban living. Take a peek inside! 

VIDEO LINK: Click HERE

 

 

Pacific NW Magazine Feature

 

We would like to thank the seattle times for featuring our Sanctuary House in their October 18th issue!

If you haven't had a chance to check it out yet, click HERE for the online version or see our spread on page 16 of the hardcopy.

 
 

Named for its pristine views, this contemporary hillside residence is planned to embrace the landscapes of a unique bay on the Puget Sound. The design of the house is based on a major and minor circulation axis with various spaces branching off.

 
 

A series of "inner" courtyards also connect to the main axis breaking up various functions and providing dynamic views through the residence. Special attention was given to the demarcation between the public and private spaces by utilizing a large pivot door on the major axis which can be closed to separate the public use from the private use.

One concept behind this layout was the ability to add to the minor axis at a later date if more room was needed. As always, the attention paid to details is of a high importance in our work. This is evident in the design and construction of the kitchen where the client enjoys spending a great deal of time.

 

NOW OR NEVER.

 

On December 15th, 2015, Councilman Tom Rasmussen held a meeting at the Seattle city council chambers to discuss the concept of 'lidding' Interstate-5! A lid would reconnect the surrounding neighborhoods that were divided when the interstate was constructed, as well as create space for the community. the meeting covered the costs, resources, and overall possibilities. Emphasis was placed on the urgency of beginning this conversation now, while the Convention Center addition is going through its beginning design phases. Below is the concept vision of where the lid will be located. 

Image by The Northwest Urbanist at https://thenorthwesturbanist.com/2014/07/05/lets-bury-i-5-redux/

Image by The Northwest Urbanist at https://thenorthwesturbanist.com/2014/07/05/lets-bury-i-5-redux/

Please read Scott Bonjukian's, one of the speakers at today's meeting, article HERE for more information on the Lid concept, as well as examples from other cities.